Избрани Продукти 0 x

(+359) 888 842 148 Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.

Как да Предпазите Защитните Очила от Запотяване?

Запотяването на защитните очила по време на работа е досаден проблем, който може да доведе до сериозни последствия.

Най – често срещаните причини водещи до запотяване са рязката смяна на температурата (когато излезете от колата или стаята с пуснат климатик в горещ ден), липсата на добра вентилация и влагата във въздуха. А има ли смисъл да споменаваме топлината и потта, която отделяте докато работите ? 

Ако все още не сте открили как да се справите с този проблем може да пробвате тези 3 лесни начина да предпазите защитните очила от запотяване !

  1. Сапун за ръце: Натъркайте лещите на вашите защитни очила със сапун за ръце. Изчакайте около 5 мин., след което ги полирайте с кърпа за стъкла.
  2. Крем за бръснене: Покрийте лещите на вашите защитни очила с крем за бръснене. Изчакайте около 10 мин., след което ги полирайте с кърпа за стъкла.
  3. Кърпички против запотяване: В повечето големи магазини може да намерите кърпички против запотяване (лично аз доскоро не знаех, че съществуват), чиято основна функция е отстраняването на проблема.

И все пак най – лесният начин за справяне с проблема е просто като си купите чифт със специално покритие против запотяване. 

БОНУС

През 2021 година има още един виновник за запотяването на очилата и това са маските! 

Ето 3 полезни съвета как да предпазите защитните очила от запотяване ако причината е маската:

  1. Подобрете прилягането на маската: Голяма част от маските имат вградена гъвкава метална лента, която позволява на ползвателя да прилепи плътно маската по носа и бузите си. Регулирайте правилно ластиците (примките) за още по – добро прилепване. Когато маската се намести правилно по – голямата част от дъха ви ще минава през нея, а не отстрани. 
  2. Залепете маската към лицето си: Залепете маската към лицето си в областта на носа и бузите. За целта може да използвате левкопласт или друг вид медицински тейпинг (избягвайте тиксото !). Преди да залепите маската, тествайте лентата върху друга част от тялото си за да сте сигурни, че няма да причини раздразване на кожата ви. 
  3. Издърпайте маската си нагоре: Един от най – лесните начини да попречите на вашите защитни очила да се запотят е като издърпате маската по – високо върху лицето си, и поставите очилата над нея. По този начин ще използвате тяхната тежест за да ограничите потока от въздух. Този метод е най – ефективен при използване на защитни очила с големи и дебели рамки. 

Не позволявайте запотяването да попречи на вашата продуктивност и безопасност както у дома, така и на работното място. Може да разгледате нашите предложения за защитни очила с покритие против запотяване. 

FacebookMessengerViberShare

Пазарувай по марки