Общи условия

Настоящите общи условия регламентират отношенията между “ЯВОР-М“ ЕООД и лицата ползващи сайта и онлайн магазина находящи се на www.yavor-m.bg.

Дефиниции

“НИЕ“ – означава „ЯВОР-М“ ЕООД със седалище и адрес на управление: България, гр.Дряново, П.К 5370, Матей Преображенски 40, ЕИК BG201533875, тел:  (+359) 888 842 148, e-mail: support@yavor-m.bg, собственик на онлайн магазини www.yavor-m.bg.

„ОНЛАЙН МАГАЗИН (сайт)“ – означава виртуалният магазин находящ се на www.yavor-m.bgпредоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.

„ПОЛЗВАТЕЛ“ – означава лице ползващо функционалностите на сайта.

„КУПУВАЧ“ – означава лице, което извършва покупка на стока от онлайн магазина.

„ПОТРЕБИТЕЛ“ – означава потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите (“ЗЗП“).

„ЛИЧНИ ДАННИ“ – означава лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и европейското законодателство (“ЗЗЛД“).

„НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ“ – означава наложен платеж чрез пощенски паричен превод (ППП).

„ОБЩИ УСЛОВИЯ“ – означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, се съгласявате изрично и безусловно с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

Регистрация

Сайтът може да бъде разглеждан без регистрация. Регистрация е необходима само за ползването на определени функционалности на сайта и е абсолютно доброволна и безплатна. За да се регистрирате е необходимо да имате навършени 18 години и да попълните регистрационен формуляр и ако ние ви удобрим ще получите достъп до пълната функционалност предназначена за  потребителите.

С един имейл адрес може да бъде направена регистрация само на един акаунт.

ВАЖНО!!!
Със създаването на акаунт декларирате, че фирмата, която представлявате е ваша или сте упълномощен от фирмата, която представлявате да създадете профил от нейно име.

В случай, че не желаете да регистрирате акаунт, имате възможност да разглеждате сайта като гост. Като това ограничава функционалността му и вие няма да можете да осъществявате поръчки или да виждате цените на продуктите.

Общи

От онлайн магазина могат да бъдат закупувани само стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница. Цялата информация относно представените на сайта стоки, включително, но не само технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и т.н., е предоставена от производителя, респективно от вносителя на съответната стока, като ЯВОР-М не носи каквато и да е отговорност в случай на невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, разминаване между представеното и действителното положение, печатни грешки.

Публикуваните на сайта снимки на стоки са илюстративни. Възможно е да е налице разминаване с действителните параметри.

Цени

Всички представени на сайта/онлайн магазина цени са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им. ЯВОР-М си запазва правото да ги променя по всяко време без предупреждение. Цените по потвърдени от ЯВОР-М онлайн поръчки са окончателни и не подлежат на промяна. Представените на сайта/онлайн магазина цени са крайни и включват всички данъци и такси, без цена за обработване и доставка – посочена отделно, в случай, че такава се дължи. Декорацията не е включена в цената.

Законова Гаранция. Информация за потребители. Алтернативно решаване на спорове

Всички представени на сайта и/или продавани в онлайн магазина стоки са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП. 

Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП

Информация по чл. 112-115 от ЗЗП

Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП.

Чл. 112.

  1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.
  2. Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие; 2. значимостта на несъответствието;
  3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

Чл. 113.

  1. Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
  2. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
  3. След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
  4. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
  5. Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114.

  1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности: 
    1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
    2. намаляване на цената.
    3. Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
    4. Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
    5. Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

Чл. 115.

  1. Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
  2. Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
  3. Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

На телефон (+359) 886 665 788 можете да получите цялата информация по чл. 4 от ЗЗП, относима към всяка стока/услуга представена на сайта и/или продавана в онлайн магазина. 

Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите. При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да ползвате и сайта ОРС

Казаното в настоящия раздел се отнася за потребители по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП.

Поръчки

Поръчки могат да правят само ползватели приели общите условия. За да направите поръчка е необходимо да попълните формуляра за поръчка, като следвате процедурата, описана ТУК 

Посочването на неверни данни прави поръчката невалидна и не обвързва „ЯВОР-М“ със задължение за изпълнение на доставката. След получаване на поръчката „ЯВОР-М“ извършва провмерка на валидността на данните от регистрацията по телефона или с писмо по електронната поща.

Плащане

Цената на поръчана от онлайн магазина стока може да бъде заплатена чрез един от следните способи:

  • Наложен платеж чрез Пощенски Паричен Превод /ППП/
  • Банков превод

Моля, имайте предвид, че в определени случаи е възможно някой от изброените способи да не е приложим. Всички плащания се извършват само в български лева. При плащане с банков превод цялата дължима сума трябва да бъде заплатена в срок до 5 работни дни след издаване на проформа фактурата и след получаване на превода поръчката ще бъде изпълнена; в противен случай поръчката ще бъде автоматично анулирана. 

С приемането на настоящите общи условия купувачът дава своето изрично и безусловно съгласие във всички случаи, освен при плащане с „Наложен платеж, да заплаща на Явор-М авансово, в пълен размер, продажната цена на всяка поръчана стока. При използване на „Наложен платеж“ купувачът предава на куриера цялата дължима сума (включваща цената на стоката и цената за обработване и доставка), посочена във фактурата/касовата бележка и овластява куриера да предаде същата на Явор-М от негово име и за негова сметка.

При доставка с плащане чрез „Наложен платеж“: купувачът получава от куриера фактура/касова бележка, в която е посочена цялата дължима сума, включваща цената на стоката и цената за обработване и доставка. Купувачът предава на куриера цялата дължима сума и плащането се отбелязва в документа, удостоверяващ предаването на стоката, като същият служи и за разписка.

ВАЖНО!!!
При плащане с банков превод може да Ви бъдат начислени банкови такси/комисионни, определяни едностранно от съответната банка/финансова институция.

ВАЖНО!!! ОТНОСНО ИЗДАВАНЕТО НА ФАКТУРИ ПРИ ДОСТАВКА С ЕКОНТ И СПИДИ!!! 

Начинът за плащане, който посочваме е „Наложен платеж чрез пощенски паричен превод“, съгласно Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. За всички фактури с доставка от ЕКОНТ И СПИДИ куриера издава „Разписка за пощенски паричен превод“. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка. 

ВАЖНО!!!
Съгласно чл.113, ал.4 от ЗДДС издаването на фактура или корекция по вече издадена фактура се извършва в срок до 5 (пет) календарни дни от датата на покупка. След изтичане на този срок Явор-М няма ангажименти за издаване на фактура или корекция по вече издадена фактура.

Договор

Договорът за продажба от разстояние между Явор-М и купувача се счита за сключен след потвърждаване на дадената поръчка от страна на Явор-М. Потвърждаването на сключен с Явор-М договор от разстояние, включително на цялата информация по чл. 47, ал. 1 от ЗЗП, се извършва на предоставената от купувача електронна поща.

Доставка

Доставка на поръчана от онлайн магазина стока се извършва само до адреси на територията на Република България. Получаването на стоката става само след подписване на документ от страна на купувача, удостоверяващ приемо-предаването. 

Сроковете за доставка на поръчани чрез онлайн магазина стоки са следните: 

  1. За стоки поръчани до 13:00 часа българско време – 72 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката.
  2. За стоки поръчани след 13:00 часа българско време – 72 часа, считано от деня следващ деня в който е потвърдена поръчката.

Всички поръчки получени в петък след 13:00ч, събота и неделя или по време на официални празници, се обработват в първия работен ден след това. За потвърждаване на поръчката ще Ви се обадим, за да потвърдим наличността и начина на доставка.

Ако клиентът не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъдат осигурени достъп и условия за предаване на стоката в регламентирания срок, поръчката се счита за невалидна и „ЯВОР-М“ ЕООД се освобождава от задължението да извърши доставката.

В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на посочения адрес, той поема за своя сметка разходите по доставката.

ВАЖНО!!!
Посочените срокове се прилагат доколкото не противоречат на сроковете за доставка, прилагани от съответния куриер. Освен при „Наложен платеж“, всички срокове за доставка започват да текат след като е заплатена цялата дължима сума, включваща цената на стоката и цената за обработване и доставка.

Явор-М си запазва правото едностранно, без да е необходимо да информира купувача, да удължава посочените срокове с до 14 дни.

ВАЖНО!!!
Явор-М не носи отговорност за непотърсена/неполучена в срок стока.

Преглед на стоката. Рекламации

При получаването на стоката купувачът е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като купувачът губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП (само за потребители) и/или съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция. Адрес за жалби: България, гр.Дряново, Матей Преображенски 40, тел: (+359) 886 665 788, e-mail: support@yavor-m.bg

Гаранционни условия за продукти Ultralux®

За продуктите Ultralux®ЯВОР-М ЕООД осигурява за своите клиенти гаранционна поддръжка, съгласно условията, описани на придружаващата продукта опаковка.

Като гаранционно събитие се приемат дефекти, възникнали в процеса на нормалната експлоатация за времето на гаранционния период и в съответствие с действащите закони и други разпоредби в Република България.

  1. Валидност на гаранцията
    • Гаранцията е валидна за дефекти проявени при експлоатацията, производствени дефекти, както и за дефекти в използваните материали или несъответствия в спецификациите.
    •  Гаранцията не е валидна при следните обстоятелства: неправилна експлоатация на продукта, неподходящи работни условия, дефекти от външна намеса (включително смущения по електрозахранването), несъответна техническа поддръжка или ползването на неоторизиран сервиз.
  2. Гаранционен срок
    • Гаранционният срок започва да тече от датата на покупката. Датата на покупката се удостоверява със съответната фактура/касов бон.
    • Гаранционният срок е указан на опаковката на продукта, както и в техническите спецификации и/или инструкции за експлоатация.
    • Срокът може да е индивидуален за конкретен продукт според експлоатационните условия и да се различава от обявения на опаковката, за което след споразумение  допълнително се попълва гаранционна карта.
    • При евентуален ремонт или замяна на продукта с нов гаранционният срок НЕ се удължава.
    • В случай, че гаранционния срок е изтекъл услугата по ремонтирането на продукта се извършва срещу заплащане.
    • Гаранцията не покрива дефекти на прилежащи консумативи (например непрезареждаеми батерии).
  3. Обслужване на рекламациите
    • Рекламациите се обслужват по един от следните начини (приоритетът е по посочения ред ): ремонт на продукта, замяна на продукта с нов, приемане обратно на продукта и възстановяване на платената сума.
    • При всички случаи на гаранционно обслужване е необходимо представянето на фактура или касов бон за удостоверяване датата на придобиването и идентификация на продукта.
    • Ремонтите на продуктите се извършват само от оторизиран сервиз. Продуктите се изпращат до ЯВОР-М ЕООД – гр. Дряново почистени и с писмено описание на дефекта.
    • Опаковката на продукта трябва да е съответна според транспорта.
  4. Адрес за предявяване на рекламациите
    • Рекламациите се предявяват в обекта на търговеца, от който е закупен продукта.

Отказ от сключен договор от разстояние

На основание чл. 50 от ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи (с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП) в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно – считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приеме последната стока.

Правото на отказ може да бъде упражнено само ако потребителят е представил на Явор-М стоката в оригиналната ѝ опаковка в запазен търговски вид, всички числящи се към стоката аксесоари, принадлежности, документи и оригиналната касова бележка/фактура за покупката.

Информация относно упражняване правото на отказ от договора от разстояние.

Стандартни указания за отказ:

  1. Право на отказ от договора от разстояние.
  2. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.
  3. Срокът за отказ е 14 дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките или при договор, съгласно който потребителят поръчва много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока.
    За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите (за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес,) и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата, факс или електронна поща). Можете да попълните и подадете по електронен път приложения стандартен формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление за отказ на нашия уебсайт (добавете интернет адрес). Ако използвате тази възможност, ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител (например по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа.
    За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.
  4. Действие на отказа. Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната трансакция като във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас. Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.). Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките.

Формуляр за упражняване на правото на отказ от договора от разстояние, можете да намерите ТУК

В случай на упражнено право на отказ от договор от разстояние потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на Явор-М не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на Явор-М за решението си да се откаже от договора. До предаването на стоката на Явор-М рискът от случайното ѝ погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя.

Политика за защита на личните данни

Поверителността и сигурността на личните данни на нашите клиенти винаги е била от първостепенно значение за нас. Политика за защита на личните данни на Явор-М, която обхваща начина, по който събираме, използваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, или най-общо „обработваме“, данните Ви. Политиката за защита на личните данни ни позволява да осигурим високо ниво на защита на всички ползватели на www.yavor-m.bg.

Вашите данни, предоставени при регистрирането на акаунт, ще бъдат записани в единна база данни на Явор-М („Администратор/а/ът“).

Събиране и използване на лични данни

Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори с оглед предоставянето на продуктите и услугите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби Администраторът и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Какви лични данни събираме

Когато регистрирате акаунт, купувате продукт, участвате в томбола и др., можем да събираме различни видове информация, включително, но не само име, пощенски адрес, телефонен номер, email, предпочитан начин на комуникация или др.

В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

Съхраняваме история на поръчките, направени от всеки регистриран на сайта акаунт.

Как използваме личните данни

Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договор за продажба на стоки или услуги. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения като известия относно направени поръчки, промени в Общите условия или други правила.


Обработваме личните Ви данни с цел осчетоводяване и фактуриране на покупките от уебсайта на основание законовото ни задължение за това.


В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено съгласие по всяко време може да бъде оттеглено.

В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.) обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности.

Предоставените при кандидатстване за работа данни ще бъдат използвани единствено за целите на подбор и преценка на пригодността на кандидата за съответната позиция.

Разкриване пред трети страни

В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни наши партньори (напр. транспортни, куриерски, сервизни, монтажни фирми, финансови институции, застрахователи и др.) или пред компетентни органи.

Защита на личните данни

Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. В тези случаи Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите.

Продължителността на съхранение на личните Ви данни зависи от целите на обработването, за които са събрани:

  • Личните данни, обработвани с цел издаване на счетоводни/финансови документи (фактури за закупена стока) се съхраняват 11 години по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни;
  • Личните данни, обработвани с цел сключване и изпълнение на договор за предоставяне на услуга и/или покупко-продажба се съхраняват за срока на действие на договора и до окончателно уреждане на всички финансови отношения между страните. Регистрираните потребители имат постоянен и безпрепятствен достъп до управление на личните си данни в профила, чрез който могат да ги актуализират при необходимост;
  • Бисквитките, пряко свързани с функционалността на сайта се съхраняват за период от 10 дни до 1 година;
  • Бисквитките, които използва Google Analytics се съхраняват до две години или докато не откажете тяхното използване или не ги изтриете от компютъра си.

Bcичĸи cлyжитeли нa „ЯВОР-М“ ЕООД ca зaдължeни дa oпaзвaт пoвepитeлнocттa нa инфopмaциятa Bи, ĸaĸтo и дa cпaзвaт пpилoжимитe opгaнизaциoнни и тexничecĸи мepĸи зa зaщитaтa й. Дocтъпът нa cлyжитeли нa „ЯВОР-М“ ЕООД дo Baшитe дaнни e oгpaничeн дo cтeпeнтa, нeoбxoдимa зa извъpшвaнe нa тexнитe зaдължeния.

Цялост и задържане на личните данни

Ще задържим личните Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват, след което ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт изисква да ги задържим за по-дълъг период.

Права на субекта на лични данни

Можете да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригирате, като влезете в акаунта си.

Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“), следва да изпратите искане в този смисъл с имейл до support@yavor-m.bg. С оглед избягване на злоупотреби, искания с горното съдържание ще бъдат разглеждани само ако са изпратени от имейла, използван за регистрацията на акаунта, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася.

На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.

Бисквитки

Бисквитките или Cookies („бисквитки“) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките ни позволяват да подобряваме сайта, така че да съдържа максимално полезна за Вас информация. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции следва да използвате настройките на Вашия интернет браузър.

Не носим отговорност, ако Вашият интернет браузър не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Типове бисквитки, които използваме в уебсайта

  • биcĸвитĸи, нeoбxoдими зa фyнĸциoниpaнe нa Baшeтo тъpceнe, ĸoитo Bи дaвaт възмoжнocт дa изпoлзвaтe ocнoвнитe фyнĸциoнaлнocти и пoддъpжaт възмoжнa идeнтифиĸaцията Bи пpeз цялoтo време, докато употребявате уебсайта, както и да Ви дадем възможност да ползвате уебсайта без да се идентифицирате при всяко негово последващо отваряне;
  • Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставяна от Google. Google Analytics записва бисквитки на Вашия компютър за да направи възможен анализ на ползването на уебсайта от потребителите. Moжeтe дa изĸлючитe cъбиpaнeтo нa дaнни oт Gооglе Аnаlуtісѕ и ĸaтo ĸлиĸнeтe нa cлeдния линĸ. Ha ĸoмпютъpa ви щe бъдe cъздaдeнo Орt-Оut-Сооkіе (биcĸвитĸa зa oтĸaз), ĸoeтo пpeдoтвpaтявa бъдeщeтo cъбиpaнe нa дaннитe ви, ĸoгaтo пoceтитe тoзи caйт: http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

Други

Явор-М се ангажира да предоставя само услугите представени в сайта, по начина по който са представени. Цялата информация представена на сайта, включително, но не само дизайн, наличности, цени и местонахождение на стоките е валидна единствено и само към момента на представянето ѝ, като Явор-М си запазва правото по всяко време да я променя без предупреждение. Отговорност на ползвателя е да проверява условията за ползване на сайта, както и представената информация за цени, наличности и т.н за да е своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени. При всички случаи промяната има действие занапред и не засяга потвърдени от страна на Явор-М преди извършването ѝ поръчки. В случай, че е необходимо допълнително одобрение от наша страна то следва да бъде дадено; в противен случай, независимо от потвърждаване на поръчката същата ще бъде считана за невалидна.

Явор-М не носи отговорност за съдържанието и безопасността на сайтове, към които препращат линкове, публикувани на настоящия сайт. Кликването върху такива линкове и използването на сайтове към които линковете препращат се извършва изцяло на собствен риск и отговорност. В случаите, когато това е необходимо, ползвателите на сайта се задължават да предоставят коректно и пълно изискваните от тях данни.

За некоректни ползватели, достъпът до ресурсите на сайта и онлайн магазина ще бъде блокиран. Акаунтите на ползватели, които нарушат условията за ползване на сайта и онлайн магазина, както и акаунти на ползватели, които ги използват не по предназначение, ще бъдат заличени.

За неуредените в настоящите общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина стоки ще бъдат решавани със споразумение, а в случай на непостигане на такова, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд: по искове на потребители – съгласно чл. 113 ГПК, а в останалите случаи, ако подсъдността не е посочена императивно – пред компетентния съд в гр. София, съгласно правилата на родовата подсъдност по ГПК, а именно Софийски районен съд или Софийски градски съд.

Данни за контакт с „ЯВОР-М“ ЕООД:

Местоположение:
Държава: България
Адрес: П.К. 5370, гр. Дряново, ул. „Матей Преображенски“ 40
Телефон: +359 888 842 148
Ел. поща: office@yavor-m.bg
Интернет страница: www.yavor-m.bg

Актуализация

Явор-М си запазва правото да актуализира настоящите Общи условия.

Нашите партньори