GDPR

Политика за защита на личните данни

Поверителността и сигурността на личните данни на нашите клиенти винаги е била от първостепенно значение за нас. Политика за защита на личните данни на Явор-М, която обхваща начина, по който събираме, използваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, или най-общо „обработваме“, данните Ви. Политиката за защита на личните данни ни позволява да осигурим високо ниво на защита на всички ползватели на www.yavor-m.bg.

Вашите данни, предоставени при регистрирането на акаунт, ще бъдат записани в единна база данни на Явор-М („Администратор/а/ът“).

Събиране и използване на лични данни

Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори с оглед предоставянето на продуктите и услугите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби Администраторът и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Какви лични данни събираме

Когато регистрирате акаунт, купувате продукт, участвате в томбола и др., можем да събираме различни видове информация, включително, но не само име, пощенски адрес, телефонен номер, email, предпочитан начин на комуникация или др.

В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

Съхраняваме история на поръчките, направени от всеки регистриран на сайта акаунт.

Как използваме личните данни

Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договор за продажба на стоки или услуги. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения като известия относно направени поръчки, промени в Общите условия или други правила.


Обработваме личните Ви данни с цел осчетоводяване и фактуриране на покупките от уебсайта на основание законовото ни задължение за това.


В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено съгласие по всяко време може да бъде оттеглено.

В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.) обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности.

Предоставените при кандидатстване за работа данни ще бъдат използвани единствено за целите на подбор и преценка на пригодността на кандидата за съответната позиция.

Разкриване пред трети страни

В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни наши партньори (напр. транспортни, куриерски, сервизни, монтажни фирми, финансови институции, застрахователи и др.) или пред компетентни органи.

Защита на личните данни

Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. В тези случаи Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите.

Продължителността на съхранение на личните Ви данни зависи от целите на обработването, за които са събрани:

  • Личните данни, обработвани с цел издаване на счетоводни/финансови документи (фактури за закупена стока) се съхраняват 11 години по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни;
  • Личните данни, обработвани с цел сключване и изпълнение на договор за предоставяне на услуга и/или покупко-продажба се съхраняват за срока на действие на договора и до окончателно уреждане на всички финансови отношения между страните. Регистрираните потребители имат постоянен и безпрепятствен достъп до управление на личните си данни в профила, чрез който могат да ги актуализират при необходимост;
  • Бисквитките, пряко свързани с функционалността на сайта се съхраняват за период от 10 дни до 1 година;
  • Бисквитките, които използва Google Analytics се съхраняват до две години или докато не откажете тяхното използване или не ги изтриете от компютъра си.

Bcичĸи cлyжитeли нa „ЯВОР-М“ ЕООД ca зaдължeни дa oпaзвaт пoвepитeлнocттa нa инфopмaциятa Bи, ĸaĸтo и дa cпaзвaт пpилoжимитe opгaнизaциoнни и тexничecĸи мepĸи зa зaщитaтa й. Дocтъпът нa cлyжитeли нa „ЯВОР-М“ ЕООД дo Baшитe дaнни e oгpaничeн дo cтeпeнтa, нeoбxoдимa зa извъpшвaнe нa тexнитe зaдължeния.

Цялост и задържане на личните данни

Ще задържим личните Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват, след което ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт изисква да ги задържим за по-дълъг период.

Права на субекта на лични данни

Можете да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригирате, като влезете в акаунта си.

Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“), следва да изпратите искане в този смисъл с имейл до support@yavor-m.bg. С оглед избягване на злоупотреби, искания с горното съдържание ще бъдат разглеждани само ако са изпратени от имейла, използван за регистрацията на акаунта, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася.

На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.

Бисквитки

Бисквитките или Cookies („бисквитки“) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките ни позволяват да подобряваме сайта, така че да съдържа максимално полезна за Вас информация. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции следва да използвате настройките на Вашия интернет браузър.

Не носим отговорност, ако Вашият интернет браузър не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Типове бисквитки, които използваме в уебсайта

  • биcĸвитĸи, нeoбxoдими зa фyнĸциoниpaнe нa Baшeтo тъpceнe, ĸoитo Bи дaвaт възмoжнocт дa изпoлзвaтe ocнoвнитe фyнĸциoнaлнocти и пoддъpжaт възмoжнa идeнтифиĸaцията Bи пpeз цялoтo време, докато употребявате уебсайта, както и да Ви дадем възможност да ползвате уебсайта без да се идентифицирате при всяко негово последващо отваряне;
  • Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставяна от Google. Google Analytics записва бисквитки на Вашия компютър за да направи възможен анализ на ползването на уебсайта от потребителите. Moжeтe дa изĸлючитe cъбиpaнeтo нa дaнни oт Gооglе Аnаlуtісѕ и ĸaтo ĸлиĸнeтe нa cлeдния линĸ. Ha ĸoмпютъpa ви щe бъдe cъздaдeнo Орt-Оut-Сооkіе (биcĸвитĸa зa oтĸaз), ĸoeтo пpeдoтвpaтявa бъдeщeтo cъбиpaнe нa дaннитe ви, ĸoгaтo пoceтитe тoзи caйт: http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

Данни за контакт с „ЯВОР-М“ ЕООД:

Местоположение:
Държава: България
Адрес: П.К. 5370, гр. Дряново, ул. „Матей Преображенски“ 40
Телефон: +359 886 665 788
Ел. поща: office@yavor-m.bg
Интернет страница: www.yavor-m.bg

Актуализация

Явор-М си запазва правото да актуализира настоящите Общи условия.

Нашите партньори